PANAYIR GOURMET'E HOŞ GELDİNİZ! ! O HEP ARADIĞINIZ GURME LEZZETLER ANINDA KAPINIZDA!

News

Ekşi Mayalı Ekmek Neden Sağlıklı?

Ekşi Mayalı Ekmek Neden Sağlıklı?

Fırından yeni çıkmış, çıtır çıtır, dumanı üstünde bir ekmeğin hayali bile iştah açıyor ama ekmeğin lezzetlisini, sağlıklısını ve doğalını bulmak ise oldukça zor. Bugün fırınlarımızın ürettiği beyaz ekmek sağlık bakımından pek çok riski bünyesinde barındırıyor. Beslenme uzmanları ise yüzlerce yıldır olduğu gibi ekşi mayalı ekmeğe geri dönülmesini öneriyor. Peki neden ekşi mayalı ekmek tüketmeliyiz, beyaz ekmeğin zararları ne sorularına yanıt arayalım ve mutfağımızda kahvaltıdan akşam öğününe kadar eksik olmayan ekmeğin tarihçesine kısaca göz atalım.

Daha fazla oku

Dünya Makarna Günü Kutlu Olsun!

Dünya Makarna Günü Kutlu Olsun!

7’den 70’e herkesin severek afiyetle yediği makarnanın 600 çeşidi olduğunu, İtalya’da ortalama olarak kişi başına aylık 2 kilo makarna tüketildiğini, Türkiye’nin makarna ihracatında Avrupa’da ikinci, dünyada ise dördüncü olduğunu biliyor muydunuz? Bugün Dünya Makarna Günü’ne özel besleyici ve lezzetiyle damakları şenlendiren makarna hakkında bildiklerimizi anlatalım dedik.

Daha fazla oku

DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLU OLSUN: Herkesin Sağlıklı, Sürdürülebilir Ve Yeterli Gıdaya Ulaşması Mümkün

DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLU OLSUN: Herkesin Sağlıklı, Sürdürülebilir Ve Yeterli Gıdaya Ulaşması Mümkün

İki yıldır devam eden pandemi, iç savaşlar, yaşanan kitlesel göçler, iklim değişikliği ve çevre felaketleri derken dünya genelinde 811 milyon kişi yetersiz besleniyor. Belki görünürde bir dünya savaşının içerisinde değiliz ama insanların gıdaya ulaşamamasından dolayı yaşadığı ölümler ve hastalıklar büyük bir krizin olduğunu kanıtlıyor. Dünya Gıda Günü olan bugünde bir farkındalık oluşturup en azından kendimizi ve çevremizi değiştirmek için bir şeyler yapabiliriz. Herkesin sağlıklı gıdaya ulaşabildiği daha iyi bir üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre, daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek mümkün!

Daha fazla oku

Panayır'da Ara

E Bültenimize Abone Olun

Birbirinden lezzetli gurme tatlar hakkında bilgiler almak, özel indirimler, kampanyalar ve kaçırmak istemeyeceğiniz fırsatlar için abone olun!

Sepetiniz