PANAYIR GOURMET'E HOŞ GELDİNİZ! ! O HEP ARADIĞINIZ GURME LEZZETLER ANINDA KAPINIZDA!

Bağışıklığınızı Güçlendirecek Kış İçecekleri

Bağışıklığınızı Güçlendirecek Kış İçecekleri

Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlüyse hastalıklara yakalanma ihtimaliniz de o kadar düşük olur. Panayır Gourmet ailesi olarak bizde bu soğuk havalarda hem içinizi ısıtacak hem de bağışıklığınızı güçlendirecek kış aylarında içebileceğiniz besin deposu içecekleri bir araya getirdik.

Salep mi boza mı?

Kış aylarının iç ısıtan geleneksel içecekleri salep ve boza. Dumanı üzerinde servis edilen üzerine tarçın serpilmiş salep ve leblebi eşliğinde içilen bozadan sizin favoriniz hangisi? Salep biraz daha tatlı sevenlerin tercihiyken boza ise hafif mahoş tadına hayran olanlar tarafından içiliyor. Faydalarına gelecek olursak salep vücut enerjisini geri kazandırarak nezle, grip gibi kış hastalıklarında ve vücut direncinin düştüğü halsizlik gibi durumlara karşı etki sağlar. Yağ yakımını hızlandıran salep sanılanın aksine düşük kalorili bir içecek.

Darı irmiği, su ve şekerden yapılan boza ise bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara yakalanma riskini düşürür ve ayrıca boğaz enfeksiyonlarının tedavisine iyi gelir.  Leblebi ile tüketilen boza tok tutmasıyla da bir öğününüzü karşılayabilir. A, B1, B2, B3, B6, B12, E vitaminleri, fosfor ve demir içermesiyle besin içeriğiyle de çok zengin.

Çay ama hangisi?

Türkiye için tam bir çay toplumu desek abartmış olmayız. Ama bu sefer konu siyah çay değil. Zengin içeriği ve yoğun aromaya sahip bitki ve meyvelerden hazırlanan kış çaylarını ele alıyoruz. Panayır şeflerimizin hazırladığı Kış Çayı tam bir vitamin deposu. İçerken içinizi ısıtacak karışımın içerisinde tarçın, portakal kabuğu, hibisküs, kuşburnu ve elma kurusu ile limon çekirdeği bulunuyor.

Tatlı bir aroma arayanların favori çayı olacak Meyve Çayı’nı denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Vitamin deposu olan bu çayın içerisinde çilek, ahududu, böğürtlen, yaban mersini, hibiskus ve tadını yumuşatan gül kurusu var.

Biraz üşütsek, boğazımız acısa hemen kaynatılan ıhlamur da tabi ki listemizde yer alıyor. Ihlamur ağacından yazın toplanan yaprak ve çiçekler doğal olarak kurutulur ve kış için faydaları saymakla bitmez bir çaya dönüşür. Soğuk algınlığı, grip başta olmak üzere ıhlamur, öksürüğe neden olan bakterileri vücuttan atmaya, boğazda meydana gelen tahrişleri de iyileştirmeye yardımcı olur. Tatlandırmak için bal ve limon suyu da ekleyebilirsiniz. 

Çikolatanın en lezzetli hâli

İç ısıtan ve tatlı krizlerine anında çare olan Sıcak Çikolata, cam kenarına oturup ağır ağır içilecek bir lezzet. Misafirlerinizin de bayılacağı içeceğin beyaz çikolatalı olanını da hazırlıyoruz. Sıcak çikolatanın içinde bulunan flavonoidler kan akışını hızlandırarak beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlıyor. Bu sayede de daha zinde düşünebilmemize imkân veriyor. Sıcak çikolatanın şaşırtıcı bir şekilde antidepresan özelliği olduğunu da belirtmemiz lazım. Çikolata serotonin içerdiğinden bir fincan tüketerek kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

Sıcak çikolatayla ilgili sizi ters köşe yapacak bir bilgi daha düzenli olarak bir bardak sıcak çikolata içerek zayıflayabilirsiniz. İnanması zor ama düşük kalorili olması ve tokluk hissi vermesiyle bu mümkün. Dikkat edilmesi gereken husus ise sıcak çikolatayı şekersiz olarak içmek.

Kış aylarını enerji dolu, bağışıklık sisteminiz güçlenmiş ve lezzetli geçirmek için sizleri Panayır Gourmet’e davet ediyoruz. Birinci kalite bitki ve meyvelerden elde edilmiş kış çayları, şifa deposu geleneksel salep ve boza ile çikolatanın aşka dönüşmüş hâli sıcak çikolata ve daha fazlası ile bu kış çok sıcak olacak bizden söylemesi.

 

Panayır'da Ara

E Bültenimize Abone Olun

Birbirinden lezzetli gurme tatlar hakkında bilgiler almak, özel indirimler, kampanyalar ve kaçırmak istemeyeceğiniz fırsatlar için abone olun!

Sepetiniz