PANAYIR GOURMET'E HOŞ GELDİNİZ! ! O HEP ARADIĞINIZ GURME LEZZETLER ANINDA KAPINIZDA!

Panayır Gourmet'de Her Gün Semt Pazarı Kuruluyor!

Panayır Gourmet'de Her Gün Semt Pazarı Kuruluyor!

Sağlıklı ve gurme lezzetleri tüketiciyle buluşturmak adına yola çıkan Panayır Gourmet manav reyonunda ‘Semt Pazarı’ devri başladı. Artık her gün tüm sebze ve meyveler günlük olarak tazeleriyle değiştiriliyor. Üstelik kaliteli ve sağlıklı olarak yöresinden özenle getirilen ürünlerde zam yok bunun yerine indirim var. 

365 gün hep taze

Hem lezzeti hem de içerisindeki besin maddeleriyle sağlık vaat eden taptaze sebze ve meyveler manav reyonumuzda sizleri bekliyor. Katkısız ve birinci kalite sebze ve meyveleri yörelerinden özenle seçerek getiriyoruz. Bu doğrultuda manavımızı günlük tüketime bağlı olarak en kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle her gün yenileyerek sürekli taze olarak sizlerle buluşturuyoruz. Yemek tariflerinin aranan sebzeleri patlıcan, çalı fasulye, kırmızı biber, Çanakkale domates, kabak, Afyon patetesi ve kuru soğan gibi dahası yöresinden taze olarak geliyor. Doğal bağışıklık güçlendirici ve vitamin ve mineral deposu meyveler ananas, portakal, muz, kivi, ejder meyvesi, elma, kavun, Trabzon hurması gibi hem göze hem de sağlığa faydaları çeşit çeşit meyve tadılmayı bekliyor. 

 

neden meyve tuketmeliyiz?

 

Neden düzenli olarak sebze-meyve tüketmeliyiz? 

Beslenme uzmanları vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini sağlıklı yoldan almanın düzenli olarak sebze ve meyve tüketmekten geçtiğini söylüyor. Vücudunuza ihtiyaç duyduğu besin maddelerini vermek için çeşitli tür ve renklerde ürünler yiyin. Bu, yalnızca daha fazla yararlı bitki kimyasalları çeşitliliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda göze hitap eden yemekler de oluşturur. 

Düzenli sebze ve meyve yemek besleyici olmasının yanı sıra ileride ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçmeye yardımcı oluyor. Sebze ve meyvelerden oluşan zengin bir diyet kan basıncını düşürebilir, kalp hastalığı ve felç riskini azaltabilir, bazı kanser türlerini önleyebilir, göz ve sindirim sorunları riskini azaltabilir ve kan şekerini olumlu yönde etkileyerek iştahın korunmasına yardımcı olabilir. Elma, armut ve yeşil yapraklı sebzeler gibi nişastalı olmayan sebzeler ve meyveler yemek kilo vermenizi bile hızlandırabilir.  

Çoğu meyve ve sebzede sizi doyuracak ve bağırsak sağlığını artıracak bol miktarda lif bulunur, ancak bazılarında diğerlerinden daha fazladır. Lif bakımından zengin sebzeler arasında enginar, yeşil bezelye, brokoli ve karnabahar bulunur. Yüksek lifli meyveler arasında ise ahududu, armut, elma ve balkabağı var. 

rengine göre meyveler

 

Rengine göre faydaları tahmin edilebilir

Sağlıklı beslenmek için mevsiminde ve dengeli beslenilmesi, vitamin, mineral, çinko, demir, kalsiyum gibi vücudunuzun ihtiyacı olan besin maddelerini alabilmek için doğru sebze ve meyveleri seçmek önemli. Ürünler arasında dolaşırken renklerinden içeriği ve faydalarını anlamak mümkün. 

Koruyucu: Kırmızılar

Kırmızı meyve ve sebzeler içerisindeki likopen ve ellajik asit dahil olmak üzere fitokimyasallar ile kanserle savaşmaya, diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltmaya, cilt kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur. Kiraz, kırmızı biber, çilek, domates, ahududu, karpuz, kırmızı elma, kızılcık, üzüm, nar ve pancar gibi ürünler bu grupta örnek gösterilebilir. 

Vitamin deposu: Sarı ve turuncular

Portakal, greyfurt, limon, mango, havuç, şeftali, ananas, kavun ve mısır gibi renkleri sarı ve turuncu grubunda olan sebze ve meyveler tam bir c ve A vitamini deposu olarak karşımıza çıkıyor. Düzenli yiyerek bağışıklık sisteminizi iyileştirebilir ve kalp hastalığı riskinizi azaltabilirsiniz. 

Detoks etkisi: Yeşiller

Sağlıklı bir yaşam vaat eden yeşil renk grubuna ait sebze ve meyveler ise detoks özelliği, enerji ve canlılığı geri kazandırmasıyla öne çıkıyor. Bağışıklığı da güçlendirici özelliği olan bu ürün grubunda brokoli, kara lahana, marul, yeşil üzümler, yeşil elmalar, ıspanak, roka, fasulye, kivi ve avokado gibi sebze ve meyveler yer alıyor. 

Antioksidan kaynağı: Morlar

Mor ve mavi tonlarındaki sebze ve meyveler ise yaşlanma karşıtı ve kanser gibi zararlı hastalıklara karşı önleyici bir misyon üstleniyor. Antosiyaninler ve resveratrol de dahil olmak üzere bitkisel besinler açısından zengin olmalarıyla antioksidan kaynağıdırlar. Örnek sebze ve meyveler ise yaban mersini, böğürtlen, kırmızı lahana, patlıcan, anjelik erik ve incir gösterilebilir.

Güçlendirici: Beyaz ve kahverengiler

Beyaz ve Kahverengi meyve ve sebzeler ise kemikleri güçlendirme, kalp sağlığını ve kansere karşı koruyucu özellikleri bulunuyor. Kanserle savaşan sarımsak ve soğan gibi sebzelerin içerinde güçlü bileşikler olan allisin ve kersetin var. Bu grupta karnabahar, zencefil, sarımsak, soğan ve mantar çeşitleri yer alıyor.  

 

Panayır'da Ara

E Bültenimize Abone Olun

Birbirinden lezzetli gurme tatlar hakkında bilgiler almak, özel indirimler, kampanyalar ve kaçırmak istemeyeceğiniz fırsatlar için abone olun!

Sepetiniz