PANAYIR GOURMET'E HOŞ GELDİNİZ! ! O HEP ARADIĞINIZ GURME LEZZETLER ANINDA KAPINIZDA!

Sağlıklı beslenmek için sonbaharda ne yemeli?

Sağlıklı beslenmek için sonbaharda ne yemeli?

Sonbaharla birlikte havaların serinlemeye başlaması ve mevsim geçişinde vücudunuz güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için doğru beslenme çok önemli. Sağlıklı beslenme düzeni için mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri tüketmek hem hastalıklara karşı direncimizi artıracak hem de hücrelerinizin ihtiyaç duyduğu besinlere kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Özellikle bağışıklık sistemimizi düzenleyip, güçlendirme konusunda fazlasıyla etkili olan bu besinler mutlaka öğünlerinizde yer almalı.

Elma

Elmalar o kadar çok yönlüdür ki, çiğ yemek için harika olsalar da fırınlanmış ürünlere, salatalara ve soslara lezzetli bir katkı sağlar. Elmalar, kolesterol seviyelerini düşürmeye bağlı bir tür çözünür lif olan pektin ve ayrıca kalp hastalığı ve kansere karşı koruyucu bir rolü olan kuersetin gibi değerli antioksidanlar içerir. Ayrıca cilt sağlığına da iyi gelen besin maddeleri içerir.

Kereviz

Vitamin ve mineral bakımından fazlasıyla zengin olan kereviz menülerinizde mutlaka olmalı. Protein ve yağ oranı düşük seviyededir. C vitamini, folat, fosfor, kalsiyum, magnezyum ve potasyum kaynağı da olan kereviz, günlük K vitamini ihtiyacının kadınlarda yüzde 71’ini; erkeklerde yüzde 53’ünü karşılar. 

Karnabahar

Sindirimi desteklemesiyle meşhur olan karnabahar sonbahar sebze ve meyveleri listesinde yerini almasa olmazdı! Hücreleri yenilemesi ve A vitamini bakımından zengin olan karnabahar düşük kilojul ve lif doludur. Normal patates püresine düşük karbonhidratlı harika bir alternatiftir. Aynı zamanda harika bir C Vitamini kaynağıdır.

Lahana

Temel vitaminler ve antioksidanlarla dolu olan lahananın kalorisi düşüktür. Salatalarda çiğ olarak servis edilebilir veya çorba, güveç ve daha pek çok şeyde pişirilebilirler.  Ayrıca düşük kilojul ve yüksek lif içeriğine sahip lahana, C Vitamini açısından zengindir ve kırmızı lahana, yeşil muadillerine göre daha yüksek C Vitamini içeriğine sahip.

Balkabağı

Balkabağının turuncu rengi ve tadıyla her türlü sonbahar yemeğine yakışır.  Tüm portakal etli meyve ve sebzeler gibi, balkabağı da yüksek düzeyde betakaroten içerir. Bu önemli antioksidan vücudumuz tarafından A vitaminine dönüştürülür ve dejeneratif hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Balkabağı çorbası veya tatlısını yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.

Bezelye

Salatalarda çiğ olarak kullanabileceğiniz bezelyeyi makarna tariflerine, patates kızartmasında, risottolarda, böreklerde kolayca pişirerek yiyebilirsiniz. Bezelyede bulunan yüksek miktardaki antioksidanlar, vücutta ciddi hastalıklara neden olabilecek çeşitli reaksiyonları önler. Vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendiren demir, kalsiyum, çinko, bakır, manganez gibi birçok mineral açısından zengindir.

Mantar

Düşük kalorili besinler arasında yer alan mantar, tüketilirken dikkatli olunması gereken bir yiyecektir. Ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişebildiği gibi kültür mantarcılığı da yapılmaktadır. Diyet beslenmelerinde mantarın yeri büyüktür. Mantarlar, sodyumda düşük oldukları için özellikle besleyicidir. İyi bir tiamin, B6 vitamini, demir, magnezyum ve çinko kaynağıdırlar ve diyet lifi, riboflavin, niasin ve folat içerirler. Ayrıca doymuş yağ ve kolesterol açısından da çok düşüktürler.

Kivi

Tadı, rengi ve besleyici olmasıyla kivi çok seviliyor. Düşük yağ oranına sahip meyve önerilen günlük C vitamini alımının yüzde 240'ını içerir. İki adet kivi, bir kâse kepek gevreğinden daha fazla lif içerir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren ve kolesterolü düşürmek için önemli olan az yağlı E vitamini kaynaklarından biridir.

Patlıcan

Patlıcan lif bakımından zengindir ve özellikle kan kolesterol seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur. Seçerken boyutlarına göre ağır görünen parlak, sağlam, lekesiz patlıcanları seçin. B6 vitamini ve sağlıklı kemikler için manganez ayrıca sağlıklı bir kalp için folat ve optimal kan basıncı için potasyum barındırır. Patlıcan antioksidanlar açısından da zengindir.

Havuç

Havuç, aynı zamanda A vitamininin öncüsü olan güçlü bir antioksidan olan beta-karoten için en zengin kaynaktır. Renk ne kadar canlı olursa beta-karoten içeriği o kadar yüksek olur. A vitamini sağlıklı kemikler, saçlar, cilt, bağışıklık ve gece körlüğünün önlenmesi dahil göz sağlığı için gereklidir. Havuç aynı zamanda iyi bir diyet lifi ve potasyum kaynağıdır.

Her Daim Taze 

Hem lezzeti hem de içerisindeki besin maddeleriyle sağlık vaat eden taptaze sebze ve meyveler Panayır Gourmet Manav reyonunda sizleri bekliyor. Artık her gün tüm sebze ve meyveler günlük olarak tazeleriyle değiştiriliyor. Katkısız ve birinci kalite sebze ve meyveleri yörelerinden özenle seçerek müşterilerimize her gün semt pazarı deneyimi yaşatıyoruz.

Panayır'da Ara

E Bültenimize Abone Olun

Birbirinden lezzetli gurme tatlar hakkında bilgiler almak, özel indirimler, kampanyalar ve kaçırmak istemeyeceğiniz fırsatlar için abone olun!

Sepetiniz