PANAYIR GOURMET'E HOŞ GELDİNİZ! ! O HEP ARADIĞINIZ GURME LEZZETLER ANINDA KAPINIZDA!

Grip olduğunuzda mutlaka yemeniz gereken 5 besin

Grip olduğunuzda mutlaka yemeniz gereken 5 besin

Mevsim geçişinin arifesindeyiz. Gün çerisinde bile birden ısınan ve soğuyan hava hastalığa davetiye çıkarıyor. Peki siz veya sevdiğiniz biri grip olduğunda ne yemelisiniz? Halsizlik ve hastalığın etkisiyle iştahsızlık görülebilir ama bu süreci çabuk atlatabilmek için bağışıklığınızı güçlendirecek, iyileşirken size enerji sağlayacak yiyecekleri yemeniz gerek.

Et suyu

 

Et Suyu

Tavuk veya et suyu bağışıklığınızı destekler. Et suyu bir yandan vücudu nemlendirmeye yardımcı olurken diğer yandan vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olacak bazı kaloriler ve besinler de sağlar. Ek olarak, et suyu gibi ılık sıvılar tıkanıklığı azaltmaya ve boğaz ağrısını veya tahriş olmuş boğazı yatıştırmaya yardımcı olabilir. Kasaptan isteyeceğiniz haşlamalık etlerle şifa deposu yemekler tarifleri hazırlayabilirsiniz.

Sarimsak

 

Sarımsak

Sarımsak, bağışıklığı artırma ve semptomların şiddetini en aza indirme konusundaki iddia edilen yetenekleri nedeniyle geleneksel ve alternatif tıbbi uygulamalarda yaygın bir bileşendir. Yemeğinize biraz sarımsak serpin ya da çiğ sarımsak yemeyi tercih edin. Doğal bir ilaç olan sarımsak en çok grip semptomlarının ilk belirtileri ortaya çıktığında yenirse etkili olur. Yoğurtla karıştırarak da yiyebilirsiniz.

Meyve

 

C Vitamini İçeren Meyve ve Sebzeler

Fazladan C vitamini tüketmek, bağışıklık sisteminizi doğal olarak güçlendirmenin en iyi bilinen yollarından. Griple savaşırken, bağışıklık sisteminizin alabileceği her türlü yardıma ihtiyacı vardır. Portakal, limon veya greyfurt gibi turunçgiller ile brokoli, Brüksel lahanası ve dolmalık biber gibi sebzelerin yanı sıra enfeksiyonlarla savaşmanıza yardımcı olabilir.

Yogurt

 

Yoğurt

Yoğurt, hasta olduğunuzda boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olan bir serinletici etki sunar. Doğal mayalanmış bir yoğurt seçmek, özellikle bağırsak sağlığı için başka faydalar da sağlar. İçerisindeki probiyotikler, yoğurtta doğal olarak bulunan ve sağlıklı bakterilerinizi güçlendirerek bağışıklık sisteminizi doğal olarak desteklemeye yardımcı olabilecek faydalı bakteri türleridir Grip virüsüne karşı maksimum fayda elde etmek için ilave şeker içeren yoğurtlardan uzak durun.

Bitki cayi

 

Bitki Çayları

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu sıvılarınızı almanın harika bir yolu bitki çayı içmektir. Sıcak suyla demlenmiş bazı çaylar, soğuk algınlığı ve grip belirtilerinizin bir kısmını da yatıştırmaya yardımcı olabilir. Nane çayındaki mentol, burun tıkanıklığını veya burun akıntısını temizlemeye yardımcı olur. Zencefil çayı ise mide bulantısı semptomlarını hafifletir ve burun tıkanıklığının açılmasına katkı sağlar.

Panayır'da Ara

E Bültenimize Abone Olun

Birbirinden lezzetli gurme tatlar hakkında bilgiler almak, özel indirimler, kampanyalar ve kaçırmak istemeyeceğiniz fırsatlar için abone olun!

Sepetiniz